Katowicki Klub Kolacyjny | magnackie inspiracje | kolacja degustacyjna + część artystyczna

05 października 2024, sobota

1200x658_22.png

Bilety

Bilety od: 380 zł

Bilety dostępne online:

https://www.ticketmaster.pl/event/4-katowicki-klub-kolacyjny-vesper-silesia-bilety/36813

 

 

Kup bilet on-line

Informacje organizacyjne

Informacje organizacyjne
Udział w kolacji 5 października br. możliwy jest dla limitowanej grupy osób.

Cena 380 zł brutto od osoby (w cenie 6-daniowa kolacja wraz ze sparowanym alkoholem do każdego dania + udział w części artystycznej wieczoru).

Na życzenie możliwość menu w wersji wegetariańskiej - zgłoszenia na menu wegetariańskie przyjmujemy do godziny 10.00, 27 września  2024, pod adresem Krzysztof.lis@ptwp.pl lub aleksandra.oslislo@ptwp.pl 

start: godz. 18.00

Regulamin wydarzenia tutaj.

 

Organizator

Organizator
PTWP SA
Plac Sławika i Antalla 1
Katowice
dzialkomunikacji@ptwp.pl

oraz

PLANETA SMAKU
ul. Konduktorska 33
40-155 Katowice

KATOWICKI KLUB KOLACYJNY to autorski projekt pop-upowych wieczorów kulinarnych (Vesper Silesia) w przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. To scenariusz rozpisany na wyjątkowe spotkania i emocje pobudzane przez zmysły. Łączymy nietuzinkowe przestrzenie, talenty wirtuozów kulinarnych i sztukę.

KONCEPCJA:
USTA: Menu degustacyjne z nową interpretacją kuchni polskiej oraz z selekcją dopasowanych alkoholi do każdego z dań.
OCZY: Dbałość o prezentację na talerzach.
USZY: Komentowana kolacja wraz z kameralnymi rozmowami przy stole.

KOLACJA
Zespół wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach spotyka się na jeden wieczór, by przygotować kolację dla gości Katowickiego Klubu Kulinarnego. Wiosną 2023, podczas inauguracji klubu pierwszą kolację poprowadził chef Dawid Klimaniec, drugą Grzegorz Miśta, trzecią - Katarzyna Rogowska. Do stołów siadła zawsze ponad setka gości i smakoszy. 

Czwartą kolację poprowadzi wraz z zaprzyjaźnionymi chefami kuchni MAREK FURCZYK.  Inspiracją będą tym razem śląscy magnaci i kuchnia, która królowała w ich majątkach podczas przemysłowego prosperity. Na stół trafi m.in.  ptactwo konfitowane w liściach dębu, bisk z raków, szczupak w sosie, kapłon z pigwami czy dziczyzna. 

Pełne menu bufetu słodkiego, wytrawnego i 6-daniowej kolacji wkrótce. 

PATRONI MEDIALNI
Portal Well.pl 
Portal Horecatrends.pl

 

×
Spodek w Katowicach › Skocz do Spodka