Katowicki Klub Kolacyjny | kolacja degustacyjna| SYTOŚĆ

16 marca 2024, sobota

1200x658_v2.png

Bilety

Bilety od: 380 zł

Sprzedaż biletów online: https://www.ticketmaster.pl/event/33793

Kup bilet on-line

Informacje organizacyjne

Informacje organizacyjne
Udział w kolacji 16 marca br. możliwy jest dla limitowanej grupy osób.

Cena 380 zł brutto od osoby (w cenie 6-daniowa kolacja wraz ze sparowanym alkoholem do każdego dania + udział w części artystycznej wieczoru).

Na życzenie możliwość menu w wersji wegetariańskiej - zgłoszenia na menu wegetariańskie przyjmujemy  do 10 marca 2024 pod adresem Krzysztof.lis@ptwp.pl lub aleksandra.oslislo@ptwp.pl 

start: godz. 18.00

Organizator

Organizator
PTWP SA
Plac Sławika i Antalla 1
Katowice
dzialkomunikacji@ptwp.pl

oraz

PLANETA SMAKU
ul. Konduktorska 33
40-155 Katowice

KATOWICKI KLUB KOLACYJNY to autorski projekt pop-upowych wieczorów kulinarnych (Vesper Silesia) w przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. To scenariusz rozpisany na wyjątkowe spotkania i emocje pobudzane przez zmysły. Łączymy nietuzinkowe przestrzenie, talenty wirtuozów kulinarnych i sztukę.

KONCEPCJA:
USTA: Menu degustacyjne z nową interpretacją kuchni polskiej oraz z selekcją dopasowanych alkoholi do każdego z dań.
OCZY: Dbałość o prezentację na talerzach.
USZY: Komentowana kolacja wraz z kameralnymi rozmowami przy stole.

KOLACJA
Zespół wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach spotyka się na jeden wieczór, by przygotować kolację dla gości Katowickiego Klubu Kulinarnego. Wiosną 2023, podczas inauguracji klubu pierwszą kolację poprowadził chef Dawid Klimaniec, drugą Grzegorz Miśta, a do stołów siadła ponad setka gości i smakoszy. Gościliśmy m.in. dziennikarzy branżowych oraz Jacka Szklarka, założyciela polskiego Slow Foodu, jego prezesa i przewodniczącego w Europie Środkowej.

Trzecią kolację poprowadzi wraz z zaprzyjaźnionymi chefami kuchni KATARZYNA ROGOWSKA.  Hasłem przewodnim będzie tym razem SYTOŚĆ i interpretacja dawnej kuchni polskiej. Będziemy poruszać się między zapomnianymi recepturami z uczt, podczas których karnawał walczył z postem, jednak całość zyska współczesny charakter dzięki wyobraźni Katarzyny Rogowskiej.

Szefowie Kuchni:
● KATARZYNA ROGOWSKA - SZEFOWA KOLACJI
● MATEUSZ BIENIEK
● ROBERT BINIASZ
● PRZEMEK BŁASZCZYK
● SZYMON BRACIK
● DOMINIK DURAJ
● MAREK FURCZYK
● ŁUKASZ SZYMON GAMOŃ
● DAWID KLIMANIEC
● MARCIN KNAPCZYK
● SZYMON LORENC
● GRZEGORZ MIŚTA
● WITOLD WRÓBEL

Menu kolacji SYTOŚĆ 

 Część I: MENU ORDEWRY NA START

Wytrawne:
seler | anchovis | majonez rybny
gotowany jogurt | chrust z marchewki | syrop z pieprzu
wołowina suszona w soli | mus jałowcowy
tabuleh z ziołami | krokiet z cielęciny
tatar ze śledzia | suszone kompote morelowe

Słodkie:
ser dojrzewający | suszona śliwka | migdały
ciastko maślane | krem waniliowy | pomarańcze
daktyle | krem pistacjowy | popping z maku
czekoladowy ganache | gruszka | krokant
pralina orzechowa z wiskey

 Część II: MENU DEGUSTACYJNE

PIECZYWO
chleb słodki, chleb słony i pleciony | Masło z rosołem | Olej z rzepaku
AMOUSE BOUCHE
podpłomyk | migdałowy sapor | cielecy język | jałowiec
ZUPA
kwaśny buljon z kiszonego owsa | smażone ulipki z kremem twarogowym
DANIE PIERWSZE
bigosek dawny z jesiotra | jagły | gąszcz z drzewnych owoców | bylina słonecznika
DANIE  DRUGIE
kiszka z karpia | animella w miodzie | polskie zimowe szparagi | gorczyca
PRE-DESER
kwas z chleba | konfekty z róży | limonia
DESER
miodownik | pasternak tretowany | jarzębina

PATRONI MEDIALNI
Portal Well.pl 
Portal Horecatrends.pl

 

 

 

×
Spodek w Katowicach › Skocz do Spodka

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów.

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP Event Center Sp. z o.o.