5. Katowicki Klub Kolacyjny | MŁODA POLSKA | kolacja degustacyjna + część artystyczna

15 marca 2025, sobota

Zrzut ekranu 2024-12-13 o 11.26.59.png

Bilety

Bilety od: 380 zł

Informacje organizacyjne

Informacje organizacyjne
Udział w kolacji 5 października br. możliwy jest dla limitowanej grupy osób.

Cena 380 zł brutto od osoby (w cenie 6-daniowa kolacja wraz ze sparowanym alkoholem do każdego dania + udział w części artystycznej wieczoru).

Na życzenie możliwość menu w wersji wegetariańskiej - zgłoszenia na menu wegetariańskie przyjmujemy do godziny 10.00, 10 marca 2025, pod adresem Krzysztof.lis@ptwp.pl lub aleksandra.oslislo@ptwp.pl 

start: godz. 18.00

Regulamin wydarzenia tutaj.

Organizator

PTWP SA
Plac Sławika i Antalla 1
Katowice
dzialkomunikacji@ptwp.pl

oraz

PLANETA SMAKU
ul. Konduktorska 33
40-155 Katowice

KATOWICKI KLUB KOLACYJNY to autorski projekt pop-upowych wieczorów kulinarnych (Vesper Silesia) w przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. To scenariusz rozpisany na wyjątkowe spotkania i emocje pobudzane przez zmysły. Łączymy nietuzinkowe przestrzenie, talenty wirtuozów kulinarnych i sztukę.

KONCEPCJA:
USTA: Menu degustacyjne z nową interpretacją kuchni polskiej oraz z selekcją dopasowanych alkoholi do każdego z dań.
OCZY: Dbałość o prezentację na talerzach.
USZY: Komentowana kolacja wraz z kameralnymi rozmowami przy stole.

KOLACJA
Zespół wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach spotyka się na jeden wieczór, by przygotować kolację dla gości Katowickiego Klubu Kulinarnego. Kolację poprowadzili: chef Dawid Klimaniec, Grzegorz Miśta, Katarzyna Rogowska, Marek Furczyk. Do stołów siadła zawsze ponad setka gości i smakoszy. 

Piątą z serii kolację poprowadzi wraz z zaprzyjaźnionymi chefami kuchni DOMINIK DURAJ. Hasło przewodnie to MŁODA POLSKA – jako punkt wyjścia traktujemy tradycyjne dania kuchni polskiej z poszanowaniem jej regionalności, w nowoczesnej odsłonie i z duchem młodości w interpretacji. 

MENU WIECZORU:

Część 1: BUFET wytrawny i słodki
Część 2: MENU DEGUSTACYJNE | 6 dań
Część 3: część artystyczna

PATRONI MEDIALNI

Portal Well.pl 
Portal Horecatrends.pl

×
Spodek w Katowicach › Skocz do Spodka