KATOWICKI KLUB KOLACYJNY to autorski projekt pop-upowych wieczorów kulinarnych (Vesper Silesia) w przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. To scenariusz rozpisany na wyjątkowe spotkania i emocje pobudzane przez zmysły. Łączymy nietuzinkowe przestrzenie, talenty wirtuozów kulinarnych i sztukę.
KONCEPCJA:
USTA: Menu degustacyjne z nową interpretacją kuchni polskiej oraz z selekcją dopasowanych alkoholi do każdego z dań.
OCZY: Dbałość o prezentację na talerzach.
USZY: Komentowana kolacja wraz z kameralnymi rozmowami przy stole.
KOLACJA
Zespół wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach spotyka się na jeden wieczór, by przygotować kolację dla gości Katowickiego Klubu Kulinarnego. Kolację poprowadzili: chef Dawid Klimaniec, Grzegorz Miśta, Katarzyna Rogowska, Marek Furczyk. Do stołów siadła zawsze ponad setka gości i smakoszy.
Piątą z serii kolację poprowadzi wraz z zaprzyjaźnionymi chefami kuchni DOMINIK DURAJ. Hasło przewodnie to MŁODA POLSKA – jako punkt wyjścia traktujemy tradycyjne dania kuchni polskiej z poszanowaniem jej regionalności, w nowoczesnej odsłonie i z duchem młodości w interpretacji.
MENU WIECZORU:
Część 1: BUFET wytrawny i słodki
Część 2: MENU DEGUSTACYJNE | 6 dań
Część 3: część artystyczna
PATRONI MEDIALNI
Portal Well.pl
Portal Horecatrends.pl