KATOWICKI KLUB KOLACYJNY to autorski projekt pop-upowych wieczorów kulinarnych (Vesper Silesia) w przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. To scenariusz rozpisany na wyjątkowe spotkania i emocje pobudzane przez zmysły. Łączymy nietuzinkowe przestrzenie, talenty wirtuozów kulinarnych i sztukę.
KONCEPCJA:
USTA: Menu degustacyjne z nową interpretacją kuchni polskiej oraz z selekcją dopasowanych alkoholi do każdego z dań.
OCZY: Dbałość o prezentację na talerzach.
USZY: Komentowana kolacja wraz z kameralnymi rozmowami przy stole.
KOLACJA
Zespół wybitnych szefów kuchni na co dzień gotujących w najlepszych restauracjach spotyka się na jeden wieczór, by przygotować kolację dla gości Katowickiego Klubu Kulinarnego. Kolacje poprowadzili: chef Dawid Klimaniec, Grzegorz Miśta, Katarzyna Rogowska, Marek Furczyk, Dominik Duraj. Do stołów siadła zawsze ponad setka gości i smakoszy.
Szczegóły 6. kolacji podamy niebawem - warto już dziś zarezerwować czas 18 października.
ORGANIZATORZY WYDARZENIA:
PTWP Event Center
Catering Planeta Smaku
PATRONI MEDIALNI
Portal Well.pl
Portal Horecatrends.pl